Dopek
Řemeslný chléb k dopečení u vás doma
Vaší kuchyní se line neodolatelná vůně čerstvého chleba, jako když vejdete do pekárny. Každé ráno nebo kdykoliv dostanete chuť na poctivý chléb. A pak se do něj zakousnete. Je ještě vlažný. Má křupavou kůrku na povrchu a uvnitř vláčnou střídku. Chléb tak dobrý, že ho budete jíst klidně samotný. Poznejte Dopek a nemusíte zůstat jen u představ.
Dopek je řemeslný zrající chléb k dopečení. Zapomeňte na mražené polotovary. I doma si můžete upéct kvalitní řemeslný chléb. Příprava Dopeku nezabere ani 15 minut. A jeho konzumace možná ještě méně! Máte naše slovo, že nezbyde ani drobeček.
Čím je Dopek výjimečný?
Vydrží 7 dní
Dopek skladujte v běžných podmínkách jako ostatní pečivo. Dopéct ho můžete kdykoliv během 7 dní v klasické pečicí troubě. Čerstvý chléb tak máte vždy po ruce.
Bez mražení a chemie
Žádný mražený polotovar plný chemických látek. Dopek obsahuje jen pět surovin: vodu, žitnou mouku, pšeničnou mouku, sůl a kmín. Nic víc není potřeba.
Rychlá příprava
Hodiny práce a nejistý výsledek? Netrapte se s vlastním kváskovým těstem. Dopek máte hotový za 15 minut a určitě se povede. I když nejste žádný pekař.
Ctí českou tradici
Dopek vychází z receptury držkovského žitno-pšeničného chleba na základě třístupňového vedení kvasů. Výsledek? Poctivý chléb upečený pěkně postaru.
Nejvyšší kvalita
Podle Výzkumného ústavu potravinářského Praha má Dopek o polovinu lepší výživové hodnoty než běžný chléb. Vyhovuje dokonce kategorii kojenecké stravy.
Až k vám domů
Dopek doručíme až k vašim dveřím nebo do vybraného výdejního místa Zásilkovny. Dopékat můžete celý následující týden. S každodenním běháním do pekárny je konec!
Návod na dopečení krok za krokem
Vložte chléb do trouby rozpálené na 230 °C (můžete zapnout horký vzduch).
Chléb pečte po dobu 11–13 minut až do kaštanové barvy.
Po 7. minutě pečení postříkejte chléb vodou nebo zapněte funkci pečení s párou na 1 min.
Po dopečení chléb potřete vlažnou slanou vodou a nechte ho volně vydýchat.
Upečený chléb braňte před nedočkavými strávníky. Krájejte ho jemně vlažný.
Doručení dopekového chleba
Chleby odesíláme na výdejní místa Zásilkovny nebo s PPL na vaši adresu 1× týdně – vždy v pondělí. Doručení trvá 1–2 dny. Chléb můžete dopékat až do následujícího pondělí. Po celý týden tak máte zajištěn přísun čerstvého pečiva. Objednávky na další týden uzavíráme v sobotu.
Nechcete každý týden myslet na včasné odeslání objednávky? Vyzkoušejte předplatné – chléb vám zašleme pravidelně každý týden nebo 2× do měsíce. Tolik kusů, kolik si jen budete přát.
Poznejte Otakarovu obecní pekárnu
Pekárna je součástí Otakarovy farmy. Přijeďte se k nám na Kozákov podívat, jak připravujeme nejen chléb k dopečení, ale také další výborné pečivo podle aktuální nabídky – třeba křupavé rohlíky, nadýchané housky, koláče nebo buchty.
Na farmě na vás čekají i další vynikající domácí produkty – maso, sýry, uzeniny nebo sezónní dobroty. Ochutnejte je v bistru, Samotoči nebo si nakupte domů v Tržišti.
Není vám něco jasné?
Máte další otázky nebo individuální požadavky na objednávku? Rádi vám pomůžeme. Kontaktujte nás schranka@otakarovafarma.cz nebo +420 608 020 604.